Jak parkují ženy? Průzkum tvrdí, že jim to moc nejde, muži prý jsou lepší

23.09.2009 15:05

Zacouvat k chodníku mezi dvě stojící auta nepatří mezi nejlehčí řidičské dovednosti. Britská pojišťovací společnost zjistila, že řada žen tento manévr nezvládá.

Když není zbytí a je nutné zaparkovat, ženy dvakrát častěji než muži překonají stud a požádají jiného řidiče, aby zaparkoval místo nich. Tvrdí to výzkum, který mezi 4200 řidiči, z nichž 2772 byly ženy, uskutečnila britská pojišťovací společnost Elephant.co.uk. Výzkum si nechala provést poté, co se ukázalo, že v pojistných událostech spojených s parkování byly v 56 procentech případů na vině ženy.

Tři čtvrtiny dotázaných žen uvedly, že zacouvat mezi auta je komplikovaný úkon i tehdy, je-li k tomu dost místa. Více než pětina řidiček přitom tvrdí, že s tímto manévrem nedokáže poradit za žádných okolností. Z mužů tuto neschopnost připouští ani ne každý desátý.

Rovněž tři čtvrtiny žen připustily, že znervózní, pokud zjistí, že je při tom někdo pozoruje. Naproti tomu muži v takové chvíli dostanou trému ve 47 případech ze sta.

Ještě horší bývá situace, když za autem, které s chystá zaparkovat, zastaví jiný řidič a čeká, až se mu uvolní cesta. V takovém případě začne panice propadat 81 procent žen oproti 56 procentům mužů.

V takové situaci 28 procent žen raději vystoupí a požádá čekajícího řidiče, aby jim auta zaparkoval. Muži se k takovému řešení uchylují ve dvanácti procentech... 

Zdroj: ihned.cz

Sdílej: Sdílet Linkuj si ! Jaggni to pošli na vybrali.sme.sk


Zpět

Diskusní téma: Jak parkují ženy? Průzkum tvrdí, že jim to moc nejde, muži prý jsou lepší

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.